Kupila TV “bez greške” i uštedjela gotovo tisuću kn

Kad je u općoj besparici i višednevnom razmišljanju o prikladnom poklonu za desetogodišnjakinju vidjela na Njuškalu veliki LED televizor za samo 1000 kuna, sugrađanka D. M. (podaci poznati redakciji) nije ni trenutka dvojila, već je nazvala navedeni broj, i to Gradske zalagaonice.

Kupila je založni predmet, i to vrlo povoljno na mjestu gdje je Osječanima omogućena kupnja, ali i zalog predmeta što financijski zadovoljava obje strane – onoga tko je predmet založio, ali i samoga kupca.

Vlasnik Domagoj Miličević kaže da su dvije poslovnice Gradske zalagaonice postale – Njuškalo uživo. Osim što predmet mogu vidjeti, kupci mogu, doduše bez pisanoga jamstva, u slučaju da nešto nije u redu uz dogovor predmet vratiti. U slučaju da ga žele natrag, mogu ga otkupiti u određenom roku. Rok je 30 dana do kada se zalagač mora javiti kako predmet ne bi ostao u trajnom vlasništvu zalagaonice.

– Za zalog nude prstenje, telefone pa i motorne pile, ali i stare vaze, slike i, dakako, mobitele, elektroničke uređaje i sve ono što ne bi željeli prodati, a novac im treba. Oni pričljiviji kupci otkriju katkad da predmete kupuju za rođendane i razne prilike – kaže Miličević, dodajući da su svi predmeti jednako traženi. Zanimljivo je da je u studenom 2013. godine vlasnik jedne osječke mjenjačnice planirao otvoriti zalagaonicu, no iako je riječ o legalnoj djelatnosti, postojale su zakonske barijere za ostvarenje nauma. Tek nekoliko mjeseci poslije, ono što je u Zagrebu “cvjetalo” godinama, dobio je i Osijek.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)